Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε «κρυφές» συναντήσεις είχε πραγματοποιήσει βραβευμένη αξιωματικός με τον αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης που κερδίζει χρήματα μέσω εικονικών εταιρειών και προσφέρει «προστασία» σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στο σπίτι του αρχηγού στον Πειραιά.
Η αξιωματικός είχε τεθεί υπό επιτήρηση από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις της. Ο ρόλος της στην οργάνωση ήταν καθοριστικός, καθώς συγκέντρωνε πληροφορίες και ενημέρωνε τους επικεφαλής για τυχόν ελέγχους και υπηρεσιακά ζητήματα.
Από τις παρακολουθήσεις προέκυψε ότι η αστυνομικός είχε βρεθεί να φεύγει από το σπίτι του 58χρονου αρχηγού, κρατώντας χάρτινη σακούλα, που πιθανόν περιείχε χρήματα.
Εκτός από αυτήν, άλλοι δέκα αστυνομικοί (αξιωματικοί και ειδικοί φρουροί) και δύο πυροσβέστες φέρονται να είχαν σχέσεις με το κύκλωμα. Ο αρχηγός της ομάδας, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κρητικός» ή «Λευτέρης», σε συνεργασία με τον 37χρονο υπαρχηγό, φρόντιζαν για την κάλυψη των «πελατών» τους.
Η κύρια δραστηριότητα της οργάνωσης περιλάμβανε οικονομικές απάτες μέσω εικονικών εταιρειών, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 60-70 εκατομμύρια ευρώ και τη ζημιά για το Δημόσιο από τον ΦΠΑ να ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Η «προστασία» που προσέφεραν στους οίκους ανοχής και τις λέσχες περιλάμβανε υποσχέσεις για την αποφυγή ελέγχων, με τα μέλη της οργάνωσης να απαιτούν μηνιαίες πληρωμές που κυμαίνονταν από 800 έως 3.000 ευρώ ανάλογα με την επιχείρηση.
Οι πληρωμές γίνονταν στο «στρατηγείο» της οργάνωσης στη Συγγρού, το οποίο είχε χαρακτηριστικά «φρουρίου» με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως στατική φύλαξη και ελεγχόμενη είσοδο επισκεπτών.