Ερντογάν: Υπονοεί υποψηφιότητα για προεδρία το 2028

Για πρώτη φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε υπονοούμενα για την πιθανή υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2028.

Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του ΑΚΡ στην επαρχία Ούρφα, ο διάσημος τραγουδιστής Ιμπραχίμ Τατλίσες ρώτησε τον Ερντογάν εάν θα επιδιώξει την προεδρία και ο ίδιος απάντησε με έμμεσο τρόπο υποδεικνύοντας την παρουσία του σε αυτήν.

Το Σύνταγμα της Τουρκίας απαγορεύει τρίτη θητεία στην προεδρία. Για να διεκδικήσει ο Ερντογάν μια τέταρτη θητεία, απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος ή πρόωρες εκλογές.

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών απαιτεί την υποστήριξη 360 βουλευτών, που δεν διαθέτει η συνασπισμός του ΑΚΡ και του ΜΗΡ. Ωστόσο, ο αρχηγός του ΜΗΡ εξέφρασε υποστήριξη προς την αναθεώρηση του Συντάγματος για τον Ερντογάν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Αθλητισμός ως Μοναδικός Δεσμός – Συζήτηση για το Νέο Νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την ενίσχυση του αθλητισμού, με έμφαση στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και του ντόπινγκ.

Νέα σεισμική δόνηση στην Ελλάδα – Τελευταίες εξελίξεις

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα, με νέα δεδομένα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τη Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων.

Αποκαλύφθηκε το πρώτο τρέιλερ για τη νέα ταινία Fantastic Four: First Steps

Η Marvel παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ για την ταινία "The Fantastic Four: First Steps", που αναδεικνύει τη ζωή των ηρώων πριν και μετά την απόκτηση των δυνάμεών τους, με εντυπωσιακές ερμηνείες από τους ηθοποιούς Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn και Ebon Moss-Bachrach.

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Δικαιοσύνη στο επίκεντρο των ερευνών

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ανάκρισης για την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας τη σημασία της Δικαιοσύνης και απορρίπτοντας τις αβάσιμες υποθέσεις συγκάλυψης από την κυβέρνηση.