Ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αποκαλύψουν τη δράση μιας πολυπλόκαμης οργάνωσης που, με τη βοήθεια αστυνομικών, εξαπατούσε το Δημόσιο μέσω εικονικών εταιρειών, προσφέροντας ταυτόχρονα προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, οι οποίοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές κατηγορίες. Μέχρι στιγμής, η έρευνα έχει αποκαλύψει ότι το κύκλωμα παρείχε κάλυψη σε οκτώ οίκους ανοχής και πέντε χαρτοπαικτικές λέσχες. Ο 58χρονος αρχηγός της οργάνωσης, γνωστός ως «Κρητικός» ή «Λευτέρης», συνεργαζόταν με τον 37χρονο υπαρχηγό και μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με εντυπωσιακό βιογραφικό.
Η κύρια δραστηριότητά τους δεν περιοριζόταν στην προστασία, αλλά περιλάμβανε σοβαρές οικονομικές απάτες. Δημιουργώντας εικονικές εταιρείες, το κύκλωμα αποκόμιζε τεράστια κέρδη από τη μη απόδοση ΦΠΑ, με τον τζίρο να εκτιμάται πάνω από 60-70 εκατομμύρια ευρώ και τη ζημιά για το Δημόσιο να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Αναφορικά με την προστασία που προσέφεραν, τα μέλη της οργάνωσης προσέγγιζαν ιδιοκτήτες και τους υποσχόταν ότι θα τους παρέχουν κάλυψη, απαιτώντας πληρωμές κάθε 15 ημέρες. Οι πληρωμές κυμαίνονταν από 800 έως 2.500 ευρώ, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται σε γραφεία στη Συγγρού.
Εντύπωση προκαλεί το βιογραφικό της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., η οποία αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και είχε διακριθεί ως αστυνομικός της χρονιάς το 2019. Τώρα, καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες για τον ρόλο της στην οργάνωση.
Η αξιωματικός φέρεται να είχε στενές επαφές με τον αρχηγό της οργάνωσης, επισκεπτόμενη συχνά το σπίτι του, ειδικά κατά τις ημέρες πληρωμών. Καταγραφές αποδεικνύουν τις επαφές της, συμπεριλαμβανομένων συνομιλιών με τον αρχηγό της ομάδας για ανακαινίσεις και άλλες ζητήσεις.