Ο πρώην επιθετικός της Χαλ και της Μίντλεσμπρο, Ντιν Γουίντας, έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με την υγεία του. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Daily Mail», ο 55χρονος Αγγλος διαγνώστηκε με άνοια στο δεύτερο στάδιο. Ο Γουίντας, ο οποίος έχει περισσότερες από 700 συμμετοχές και 230 γκολ στην καριέρα του, αντιμετωπίζει μια νέα πραγματικότητα.
Γνωστός για τη θητεία του στην Χαλ, οπού σημείωσε ένα επικό γκολ στον τελικό των πλέι οφ του 2008, ο Γουίντας έχει αφήσει εποχή στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η διάγνωση της άνοιας τον έχει αναγκάσει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη πραγματικότητα.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως πληροφορήθηκε τη διάγνωση πριν από 12 μήνες και περιέγραψε την αντίδρασή του όταν έμαθε την είδηση. Παρά την προσπάθειά του να δεχτεί την κατάσταση, ο Γουίντας αντιμετωπίζει την πραγματικότητα της άνοιας βαθμού 2 με σθένος και αισιοδοξία.
Οι εγκεφαλικοί τραυματισμοί αποτελούν μείζον ζήτημα στον αθλητισμό και η περίπτωση του Γουίντας φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της προστασίας της υγείας των αθλητών. Η αντιμετώπιση της άνοιας αποτελεί προτεραιότητα για τις αθλητικές οργανώσεις, με την ομοσπονδία της Αγγλίας να λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των κινδύνων.