Μπάιντεν: Πούτιν σε δύσκολη θέση λόγω κυρώσεων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε χθες στην δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Οι κυρώσεις αυτές αφορούν τον ρωσικό τομέα της ενέργειας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην παραχωρηθεί καμία ανάπαυλα στον Πούτιν, αναφερόμενος στον συνομιλητή του. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει στο τρίτο έτος του τον επόμενο μήνα, ενισχύοντας την πολιτική ένταση στην περιοχή.

Η εξέλιξη του γεωπολιτικού τοπίου στην περιοχή παραμένει αβέβαιη, με τον Πούτιν να αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενες πιέσεις από τη Δύση και τις διεθνείς κοινότητες.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Οι επιπτώσεις της δεύτερης προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στις διεθνείς αγορές

Ανάλυση των επιπτώσεων της δεύτερης προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στις διεθνείς αγορές και στην παγκόσμια οικονομία.

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Ένας Σημαντικός Προκαθήμενος Εκκλησίας Φεύγει

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ένας σπουδαίος θεολόγος και ιεραπόστολος, πέθανε σήμερα, αφήνοντας πίσω του μία πλούσια παρακαταθήκη.

Η Εντυπωσιακή Επιστροφή του Τραμπ και οι Στρατηγικές του

Η επιστροφή του Τραμπ στην εξουσία συνοδεύεται από στρατηγικές που επηρεάζουν τόσο την Αμερική όσο και την Ευρώπη, με τον Ίλον Μασκ να διαδραματίζει κομβικό ρόλο.

Λήγει η προθεσμία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2025

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025 λήγει η προθεσμία για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2025 από τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους. Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας ενεργοποιείται κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2025 και δηλώνεται για τους κλάδους κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Οι εισφορές αναπροσαρμόζονται κάθε έτος με βάση το μέσο ετήσιο Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους.