Ευχάριστα νέα για την Σελίν Χαϊντάρ, η οποία απεγκλωβίστηκε από το κώμα μετά από δίμηνη νοσηλεία στη Βηρυτό. Οι ιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την ανάρρωσή της, ενώ η ίδια και η οικογένειά της ελπίζουν σε μια ημέρα που θα ξαναπαίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, το ποδόσφαιρο.
Ευχάριστα νέα για την Σελίν Χαϊντάρ, καθώς οι θεράποντες ιατροί έβγαλαν την Λιβανέζα ποδοσφαιρίστρια από το κώμα, μετά από δίμηνη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Βηρυτού.
Η 19χρονη ποδοσφαιρίστρια, τραυματίσθηκε σοβαρά στις 16 Νοεμβρίου, όταν θραύσματα πέτρας την κτύπησαν στο κεφάλι, μετά από βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή Τσιγιάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού.
Οπως αποκάλυψε η λιβανέζικη γαλλόφωνη εφημερίδα “L’Orient-Le Jour”, η Χαϊντάρ, η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο, ξύπνησε από το κώμα την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και πλέον υπάρχουν σημαντικές ελπίδες για την αποκατάσταση της υγείας της.
Η νεαρή παίκτρια, η οποία αγωνίζεται ως μέσος στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βηρυτού και πέρυσι κατέκτησε με την ομάδα της το πρωτάθλημα Λιβάνου, βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο, αλλά όπως υποστήριξε η μητέρα της, Σαναά Σαχρούρα, στη λιβανέζικη εφημερίδα: “πολέμησε γιατί αγαπά τη ζωή. Μόλις ξύπνησε από το κώμα, μας κοίταξε και της είπαμε: “Κλείσε τα μάτια σου, εάν μας ακούς”. Και όταν το έκανε δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, την φιλήσαμε σε όλο της το σώμα. Είναι μια απερίγραπτη χαρά”.
Προς το παρόν, η Χαϊντάρ εξακολουθεί να λαμβάνει οξυγόνο και δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει. Διεκομίσθη στο Ορθόδοξο Νοσοκομείο “Saint George” στην περιοχή Αχραφιέ στα ανατολικά προάστια της Βηρυτού και περιμένει να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, ενώ υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η κίνηση στο αριστερό χέρι και στο αριστερό πόδι.
Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα στην ανάρρωσή της για τους γονείς της που ελπίζουν, μια ημέρα, να τη ξαναδούν να παίζει ποδόσφαιρο, το παιχνίδι που λατρεύει, όπως εξηγεί η μητέρα της: “Είχε μεγάλα όνειρα και θέλω να μπορέσει να τα πραγματοποιήσει. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρει. Είναι πολύ πεισματάρα και πολύ δυνατή”.