Εκτελέστηκε δημόσια ο δήμαρχος της Ντούμαρ από ένοπλους στη Συρία

Μια μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε την προηγούμενη μέρα ότι ο δήμαρχος της Ντούμαρ, βορειοδυτικού προαστίου της Δαμασκού, εκτελέστηκε δημόσια από ένοπλους που συνδέονται με τη νέα εξουσία στη Συρία.

Ο Μάζεν Κινάνα, που είχε κατηγορηθεί ότι ήταν πιστός στο προηγούμενο καθεστώς, δέχθηκε την εκτέλεση από ένοπλους που ανήκουν στη συμμαχία ένοπλων οργανώσεων που ανέλαβαν την εξουσία στη Συρία στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Κινάνα κατηγορήθηκε για τη σύνταξη ψευδών αναφορών ασφαλείας που οδήγησαν σε φυλάκιση και βασανιστήρια νέων στην περιοχή, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κινάνα θεωρείτο υπεύθυνος για τους θανάτους πολλών νέων στο προάστιο.

Οι νέες αρχές στη Συρία δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σχετικά με τη δολοφονία του Κινάνα, που προκάλεσε αντιδράσεις χαράς στην κοινότητα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ένοπλες οργανώσεις που έχουν αναλάβει την εξουσία έχουν προβεί σε επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Συρίας, αναζητώντας αξιωματούχους του προηγούμενου καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν πληροφοριοδότες των υπηρεσιών ασφαλείας του προηγούμενου καθεστώτος, ένοπλοι πιστοί στο προηγούμενο καθεστώς και υποστηρικτές του Ιράν, καθώς και αξιωματικοί που κατηγορούνται για φόνους και βασανιστήρια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης καταδίκασε την άμεση εκτέλεση ορισμένων συλληφθέντων, αναφέροντας ότι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.

Μετά τη γρήγορη προέλαση, μια συμμαχία ανταρτών εισέβαλε στη Δαμασκό στις 8 Δεκεμβρίου 2024, αναγκάζοντας τον πρόεδρο Άσαντ να φύγει από τη χώρα.

Μετά την ανησυχία που εξέφρασε μέρος της διεθνούς κοινότητας για την εξουσία των ακραίων ισλαμιστών, οι νέες αρχές υποσχέθηκαν τη δημιουργία ενός “κράτους δικαίου” στη Συρία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των νέων αρχών κατήγγειλε την “αδικία και την τυραννία του παλιού καθεστώτος” και δήλωσε ότι το σύστημα ασφαλείας της Συρίας θα ανασυγκροτηθεί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Σημαντικές νίκες στη Serie A με ΜακΤόμινεϊ και Διαό

Σημαντικές νίκες σημειώθηκαν στη Serie A με το γκολ του ΜακΤόμινεϊ και τα δύο γκολ του Διαό, ενώ η La Liga βρίσκεται σε αγωνία με την κορυφή της πίνακα.

Πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία: Αντιφάσεις και Συγκρούσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία, όμως ο Ουκρανός πρόεδρος καταγγέλλει συνεχείς επιθέσεις.

Μήνυμα Πάσχας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Αναλυτικό μήνυμα για το Πάσχα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αναφορές στη Σύνοδο της Νικαίας και τη σημασία της Ανάστασης.

Αναστάσιμες Ακολουθίες σε Καθεδρικό Ναό και Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκαν οι Αναστάσιμες Ακολουθίες με πλήθος πιστών και παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτείας.