Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η Ελλάδα ασκεί ενεργητική πολιτική και θα συνεχίσει να το κάνει και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέροντας τη στάση της ως μη μόνιμο μέλος του ΣΑ σε θέματα όπως η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Επισημαίνοντας την ανάγκη για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως όραμα για την επίλυση της διένεξης στη Μέση Ανατολή, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη δέσμευση της Ελλάδας για ενεργές πρωτοβουλίες με συνέπεια στο Διεθνές Δίκαιο.
Αναφερόμενος στον ρόλο της χώρας στο ΣΑ του ΟΗΕ, ο κ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε επισκέψεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη με στόχο την άμεση διακοπή της εχθροπραξίας και την ανθρωπιστική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας. Επισήμανε επίσης τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας σε περιφερειακό επίπεδο για την αναβάθμιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.
Σε συνάντηση με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε τη στήριξη της Ελλάδας στην αποτροπή της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και την προστασία των θυμάτων. Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέδειξε τη σημασία του θέματος της Παλαιστίνης και κάλεσε για πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη στην περιοχή.