Αναβολή δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την πολύπλοκη υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας τον Φεβρουάριο του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου Θεσσαλονίκης, αναβλήθηκε για τις 3 Νοεμβρίου 2025.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτά δύο αιτήματα αναβολής από τους συνήγορους υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων, ενώ οκτώ από αυτούς μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Οι καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό κρατούνται σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Πρωτόδικα, επτά από αυτούς καταδικάστηκαν με ισόβια κάθειρξη και πολυετείς ποινές καθείρξεις ως συναυτουργοί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ οι υπόλοιποι πέντε με πρόσκαιρες ποινές καθείρξεις ως απλοί συνεργοί.

Η έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης ασκήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας μεγαλύτερες ποινές και επαναφορά της αρχικής κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Ο πατέρας του Αρ. Καμπανός εξέφρασε την ελπίδα ότι το Εφετείο θα δικαιώσει τη μνήμη του γιου του και αναφέρθηκε στον δύσκολο γολγοθά που περνά η οικογένειά του από την απώλεια του Άλκη. Κλήθηκε να σχολιάσει τη συγκέντρωση φίλων και συνοπαδών των καταδικασθέντων, αναφέροντας πως η αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν δικαιολογεί την οπαδική βία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρόταση Τραμπ για αμερικανικούς κρατούμενους στο Ελ Σαλβαδόρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του να στείλει αμερικανικούς κρατούμενους σε φυλακές στο Ελ Σαλβαδόρ, παρά τα νομικά εμπόδια που προκύπτουν.

Επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης στη Σουηδία: Δέκα νεκροί και ανακοίνωση της αστυνομίας

Η αστυνομία στη Σουηδία ανακοίνωσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων μετά από επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης, ενώ απέκλεισε οποιοδήποτε ιδεολογικό κίνητρο.

Νέο Νομοσχέδιο για την Ενίσχυση του Αθλητισμού στην Ολομέλεια

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που αφορά την ενίσχυση του αθλητισμού εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια, με προβλεπόμενες τροπολογίες και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ολυμπιακός: Προετοιμασία για δύο δύσκολα παιχνίδια

Μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για δύο σημαντικά παιχνίδια με Παρί και Μπαρτσελόνα. Οι προκλήσεις και οι απουσίες που αντιμετωπίζει η ομάδα.