Συντριβή για τη Μακάμπι στο Βελιγράδι

    Στο “Αλεξάνταρ Νίκολιτς” του Βελιγραδίου και στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague, εφαρμόστηκε η θεμελιώδης αρχή του μπάσκετ. Σύμφωνα με αυτήν, μία ομάδα που δεν μπορεί να σουτάρει, δεν μπορεί να κερδίσει κι έτσι η Μακάμπι Τελ Αβίβ γνώρισε τη συντριβή 74-107 από την Αρμάνι Μιλάνο. Μια απλή ματιά στα στατιστικά αρκεί για να καταλάβει κανείς το λόγο: οι Ισραηλινοί του Οντέντ Κάτας τα… έσπασαν καταρρίπτοντας κάθε αρνητικό ρεκόρ με 1/21 τρίποντα! Το μοναδικό εύστοχο, μάλιστα, σημειώθηκε 45 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα! 
    Αυτό και μόνο εξηγεί τα πάντα. Από εκεί και πέρα η Αρμάνι έκανε απλώς το καθήκον της. Απώλεσε το προβάδισμα μόνο στιγμιαία στα πρώτα λεπτά (8-7 η Μακάμπι), έτρεξε ένα σερί 8-0 από το 12-12 στο 12-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Δεν χρειάστηκε αφού οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν… ό,τι έπρεπε για να χάσουν, ενώ από κάποιο σημείο και μετά έβλεπαν το καλάθι σαν κλειδαρότρυπα. 
    Σε εξαιρετική βραδιά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Ζακ ΛεΝτέι, είχε 17 πόντους με 100% ευστοχία σε δίποντα και βολές, ενώ επίσης “διψήφιοι” για τους νικητές ήταν οι Μπολμάρο (14), Σιλντς (18 με 4/5 τρίποντα), Μίροτιτς (17) και Μπρουκς (15 με 3/6 τρίποντα). 
    Στο 11-9 ανέβηκε η Αρμάνι που συνεχίζει να έχει βλέψεις για την πρώτη εξάδα. Έπεσε στο 5-15 η Μακάμπι από το ναυάγιο της οποίας διασώθηκε ο Ρόμαν Σόρκιν ο παίκτης που ευστόχησε στο μοναδικό τρίποντο της ομάδας του και είχε εξαιρετική στατιστική (5/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/4 βολές)
     Τα δεκάλεπτα: 14-20, 37-46, 54-78, 74-107

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αυστηρότερη πολιτική στη μετανάστευση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί αυστηρότερη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση, περιορίζοντας τις δυνατότητες χορήγησης ασύλου και ενισχύοντας τους ελέγχους.

Συζήτηση για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα

Συζήτηση μεταξύ του προέδρου της Βουλής και της προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Κρίσιμη στιγμή για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ επισημαίνει την κρίσιμη φάση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ.

Η Γαλλία ανακοινώνει τα εντός έδρας παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Γαλλία ανακοινώνει τα εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Παρκ ντε Πρενς, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το μέλλον του Σταντ ντε Φρανς. Παράλληλα, η γαλλική ομοσπονδία εξετάζει την αναθεώρηση των οικονομικών όρων χρήσης του σταδίου.