Τραμπ: Ιστορική αναδρομή στις αξιώσεις της Τουρκίας στη Συρία

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για την επόμενη ημέρα στη Συρία, παρέθεσε μια ιστορική αναδρομή στις αξιώσεις της Τουρκίας στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει τη Συρία εδώ και 2.000 χρόνια, με διαφορετικές μορφές και ονόματα.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η σημερινή κατάσταση δίνει στην Τουρκία την ευκαιρία να ελέγξει τη Συρία, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις που εισήλθαν στη χώρα προέρχονται από την Τουρκία. Αναφέρθηκε επίσης στον πρόεδρο Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του και άτομο που σέβεται.

Ο Τραμπ τόνισε επίσης ότι παρόλο που ζήτησε από τον Ερντογάν να μην επιτεθεί σε ορισμένες ομάδες, αναφερόμενος στους Κούρδους, αυτό δεν συνέβη. Επεσήμανε την πολυπλοκότητα της κατάστασης, καθώς οι Κούρδοι και οι Τούρκοι είναι φυσικοί εχθροί, ενώ η Ρωσία και το Ιράν έχουν αποδυναμωθεί στην περιοχή.

Η αβεβαιότητα που περιβάλλει την αμερικανική εμπλοκή στη Συρία συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις, ιδιαίτερα μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί την εγκαθίδρυση ενός νέου ισλαμικού κράτους στα σύνορά του.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νέα απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για τη Συμφωνία του Παρισιού

Νέα απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για τη Συμφωνία του Παρισιού προκαλεί αντιδράσεις και ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ανατρέποντας την προηγούμενη επαναφορά της χώρας στη Συμφωνία.

Η ΕΕ και ο Τραμπ: Στενή Συνεργασία για Παγκόσμιες Προκλήσεις

Η ΕΕ εκφράζει τις καλύτερες ευχές στον Πρόεδρο Τραμπ και εκφράζει ελπίδες για στενή συνεργασία στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Η Τάιρα Μπανκς αποκαλύπτει την καταστροφή του σπιτιού της από πυρκαγιές

Η διάσημη Τάιρα Μπανκς μιλά για την ανατριχιαστική εμπειρία της από την καταστροφή του σπιτιού της στο Λος Άντζελες λόγω των πυρκαγιών, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τους πληγέντες.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατηγορεί τη ΝΔ για συγκάλυψη εγκλήματος Τεμπών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και απαιτεί άμεση ολοκλήρωση της έρευνας.