Ξεκινώντας από τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επισημαίνει ότι αυτές είναι πολύ στενές, στρατηγικής σημασίας και θα παραμείνουν έτσι. Εκφράζει την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με τη νέα ηγεσία, αναδεικνύοντας την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Αναφέρει την απόκτηση των F35 ως παράδειγμα εξέλιξης σε εξοπλισμούς και υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης.
Αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει την προσπάθεια για ανάκαμψη και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αναφέρει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Επισημαίνει τη σημασία της φορολογικής πολιτικής και την ανάγκη για συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάκαμψη και ευημερία.
Σχετικά με τα μη κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει την επικείμενη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και τη σημασία αυτής της μεταρρύθμισης για την εκπαίδευση. Τονίζει τη σημασία της συναίνεσης και την προσπάθεια για ενίσχυση της μεσαίας τάξης και της κοινωνίας συνολικά με μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, αναφέρει τις επερχόμενες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και τη σημασία της συναίνεσης στην πολιτική λήψη αποφάσεων. Επισημαίνει ότι η απόφαση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία και ότι η συναίνεση είναι ουσιώδης για την επιτυχία των πολιτικών αποφάσεων.