Σλοβακία: Φυσικό αέριο από τη Ρωσία για την ενέργεια

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εξασφαλίσει φυσικό αέριο από τη Ρωσία για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας του. Αυτή η απόφαση προέκυψε μετά από συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν από ένα μήνα στη Μόσχα.

Ο ίδιος ο Φίτσο δήλωσε σε βίντεο στο Facebook ότι ήταν απαραίτητο να εξασφαλίσει τουλάχιστον φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές στη Σλοβακία, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ο Φίτσο έχει κατηγορήσει το Κίεβο για τη μη ανανέωση της συμφωνίας διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου, η οποία έληξε στο τέλος του 2024. Αυτό οδήγησε τον πρωθυπουργό να απειλήσει με μείωση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς την Ουκρανία και την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την εμπόλεμη χώρα.

Παράλληλα, η Σλοβακία εξακολουθεί να προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο από την Ουγγαρία, μέσω του αγωγού TurkStream, μετά τη διακοπή των ροών μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου, EUSTREAM.

Ο Φίτσο πρόκειται να συζητήσει το θέμα της διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αύριο στις Βρυξέλλες.

Από τη μεριά του, το Κίεβο υπογραμμίζει ότι η μη ανανέωση της συμφωνίας για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου στερεί έσοδα από τη Μόσχα, όσο συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τον Φίτσο ότι δημιούργησε ένα «δεύτερο ενεργειακό μέτωπο» κατά της Ουκρανίας, κατ’ εντολή της Ρωσίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επιτυχημένος Πρώτος Ημιμαραθώνιος για Ρομπότ στο Πεκίνο

Δεκάδες ρομπότ συμμετείχαν στον πρώτο ημιμαραθώνιο αφιερωμένο σε αυτά στο Πεκίνο, ενώ οι μηχανικοί είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της τεχνολογίας.

Η Θεία Λειτουργία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Τήνο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, ενώ ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος απηύθυνε σημαντικά λόγια προς τον Πρωθυπουργό.

Η Απίστευτη Πορεία του Ριβάλντο στον Κόσμο του Ποδοσφαίρου

Γιορτάζοντας τα 53α γενέθλιά του, ο Ριβάλντο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα, γνωστός ως Ριβάλντο, έχει διανύσει μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική πορεία με τίτλους και διακρίσεις σε διάφορες ομάδες και πρωταθλήματα.

Νέα δραματική σειρά του Netflix με την Σερένα Γουίλιαμς

Το Netflix ανακοίνωσε τη νέα δραματική σειρά "Carrie Soto is Back" με τη Σερένα Γουίλιαμς ως εκτελεστική παραγωγό, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Τέιλορ Τζένκινς Ριντ και με θέμα τον κόσμο του τένις.