Πληρωμή 2,8 εκατ. ευρώ σε 2.642 δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ανακοίνωσε την πληρωμή ποσού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ σε 2.642 δικαιούχους, σχετικά με οφειλές ενισχύσεων για το έτος 2015.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαδικασία αυτή αποτέλεσε μια πραγματική πρόκληση, καθώς το 2015 ήταν ένα σημαντικό έτος για τον υπολογισμό των δικαιωμάτων ενίσχυσης της προηγούμενης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ο Οργανισμός ολοκλήρωσε την επεξεργασία των σχετικών αρχείων πληρωμών, ενώ οι πληρωμές προς την τράπεζα έχουν ήδη εκδοθεί. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, στις 9 Ιανουαρίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να ελέγξουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Συγκεκριμένα, 1.145 δικαιούχοι θα λάβουν συνολικό ποσό 1.659.190,79 ευρώ για τη Βασική Ενίσχυση του 2015, ενώ άλλοι 755 θα λάβουν 541.234,93 ευρώ για το πρόγραμμα “Πρασίνισμα”.

Επιπλέον, 48 δικαιούχοι θα λάβουν 10.013,02 ευρώ για τον συμψηφισμό Αχρεωστήτων ΠΑΕΤ, ενώ 694 παραγωγοί θα πληρωθούν με συνολικό ποσό 643.698,86 ευρώ.

Τέλος, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 2.784.562.201,42 ευρώ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραμπ: Η Αμερική θέλει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, προτείνοντας ανάπτυξη και αλλαγές στην περιοχή.

Αναπτύχθηκε αστυνομική επιχείρηση σε αποθήκη εταιρείας στην πόλη Νιου Όλμπανι

Αστυνομικές δυνάμεις εκκαθάρισαν αποθήκη εταιρείας στη Νιου Όλμπανι μετά από αναφορές πυροβολισμών. Ασαφές αν πρόκειται για έναν ή πολλούς δράστες. Τραυματίες προκύπτει από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ

Σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".

Ρούμπιο: Κυβερνήσεις Νικαράγουας, Βενεζουέλας, Κούβας εχθροί της ανθρωπότητας

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Νικαράγουας, της Βενεζουέλας και της Κούβας ως εχθρούς της ανθρωπότητας, καθώς υποστηρίζει πως δημιούργησαν τη μεταναστευτική κρίση στο δυτικό ημισφαίριο.