Ο Χοσέ Πάολο Γκερέρο, ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής ομάδας του Περού, ανακοίνωσε την απόφαση του να βάλει τέλος στην διεθνή καριέρα του, μετά από 20 χρόνια.
Ο 41χρονος επιθετικός δήλωσε: “Η εθνική ομάδα χρειάζεται νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα. Αυτό που ζητά ο κόσμος είναι νέους παίκτες, οπότε ας δώσουμε μια ευκαιρία στα νεαρά παιδιά.” Ο Γκερέρο έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα στις 9 Οκτωβρίου 2004, εναντίον της Βολιβίας.
Ο αγώνας με την Αργεντινή στις 19 Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 (ήττα 1-0) ήταν ο τελευταίος του με την εθνική Περού. Φορώντας τη φανέλα της ομάδας, αγωνίστηκε 125 φορές και σημείωσε 40 τέρματα.
Ο Γκερέρο πέτυχε το τελευταίο του γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, τον Μάρτιο του 2024, στην “φιλική” νίκη με 4-1 επί της Δομινικανής Δημοκρατίας στην Λίμα.
Ο έμπειρος άσος έχει αγωνιστεί σε Μπάγερν Μονάχου, Αμβούργο και Κορίνθιανς, ενώ σήμερα παίζει στην Αλιάνισα Λίμα της πατρίδας του.