Ο Χοσέ Πάολο Γκερέρο αποσύρεται από την εθνική Περού μετά από 20 χρόνια

Ο Χοσέ Πάολο Γκερέρο, ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής ομάδας του Περού, ανακοίνωσε την απόφαση του να βάλει τέλος στην διεθνή καριέρα του, μετά από 20 χρόνια.

Ο 41χρονος επιθετικός δήλωσε: “Η εθνική ομάδα χρειάζεται νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα. Αυτό που ζητά ο κόσμος είναι νέους παίκτες, οπότε ας δώσουμε μια ευκαιρία στα νεαρά παιδιά.” Ο Γκερέρο έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα στις 9 Οκτωβρίου 2004, εναντίον της Βολιβίας.

Ο αγώνας με την Αργεντινή στις 19 Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 (ήττα 1-0) ήταν ο τελευταίος του με την εθνική Περού. Φορώντας τη φανέλα της ομάδας, αγωνίστηκε 125 φορές και σημείωσε 40 τέρματα.

Ο Γκερέρο πέτυχε το τελευταίο του γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, τον Μάρτιο του 2024, στην “φιλική” νίκη με 4-1 επί της Δομινικανής Δημοκρατίας στην Λίμα.

Ο έμπειρος άσος έχει αγωνιστεί σε Μπάγερν Μονάχου, Αμβούργο και Κορίνθιανς, ενώ σήμερα παίζει στην Αλιάνισα Λίμα της πατρίδας του.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ανακοίνωση ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τους φιλάθλους της για τα εισιτήρια του αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 26 Ιανουαρίου. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω ίντερνετ από τη Δευτέρα 20/01.

Στόχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Κύπρου για την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν, τη συνάντησή του με τον αρχηγό του CDU Φρίντριχ Μερτς και τις διμερείς συναντήσεις του στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ στο Βερολίνο.

Συγκινητική αποχαιρετιστήρια βραδιά για τον Ομάρ Μαρμούς

Ο Ομάρ Μαρμούς αποχαιρετήθηκε με συγκίνηση από τους οπαδούς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης πριν τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον μάνατζερ της ομάδας να εκφράζει την υπερηφάνειά του.