Συνάντηση της Περιφέρειας Αττικής με τον Υπουργό Εσωτερικών για τα τέλη ταφής

Η Περιφέρεια Αττικής προσέρχεται σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο με συγκεκριμένο σχέδιο τεσσάρων σημείων για το ζήτημα της υπερβολικής αύξησης των τελών ταφής των απορριμμάτων. Η πρόταση της Περιφέρειας εστιάζεται στη μείωση και εξορθολογισμό του ύψους του τέλους ταφής, στη νομική διευθέτηση για απεμπλοκή του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας, στην υποβολή ολιστικού σχεδίου από τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και στη δίκαιη κατανομή πόρων για τη διαχείριση των απορριμμάτων.Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ προτείνουν λύσεις με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και υπογραμμίζουν την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο ολιστικής διαχείρισης απορριμμάτων. Ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς αντιτίθεται στην ταφή και υποστηρίζει την αεριοποίηση των υπολειμμάτων υπό αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους.Η επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων απαιτεί μητροπολιτική διαχείριση και ορθολογική αξιοποίηση των πόρων. Οι εκπρόσωποι εκφράζουν ανησυχία για τη διαχείριση των πόρων και την ανάγκη διαφάνειας στη χρήση τους.Τέλος, αναμένεται η ολοκλήρωση ελέγχου στον ΕΔΣΝΑ και η διευθέτηση τυχόν ευθυνών, ενώ εκφράζεται απορία για τα κεφάλαια που έχουν σωρευτεί στον Οργανισμό Ανακύκλωσης από τα τέλη ταφής.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραγωδία στην Ουάσιγκτον: Ανασύρθηκαν τα πτώματα των 67 θυμάτων αεροπορικής σύγκρουσης

Οι ομάδες έρευνας ανακοίνωσαν ότι ανασύρθηκαν τα πτώματα των 67 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική σύγκρουση στην Ουάσιγκτον. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανάκτηση των συντριμμιών των αεροσκαφών.

Νέα πρόταση του Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Τραμπ παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο σύμφωνα με τον Νετανιάχου μπορεί να αλλάξει την Ιστορία.

ΗΠΑ απαιτούν από τα Ηνωμένα Έθνη να παγώσουν τη χρήση αμερικανικών κεφαλαίων για την υποστήριξη της αϊτινής αστυνομίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να παγώσουν άμεσα τη χρήση αμερικανικών κεφαλαίων που διατέθηκαν για τη χρηματοδότηση πολυεθνικής δύναμης, η οποία υποστηρίζει την αϊτινή αστυνομία στην αντιμετώπιση των συμμοριών.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοινώνει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, μιλώντας για οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια στην περιοχή.