Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω των απουσιών των Ντάνι Όλμο και Πάου Βίκτορ, που δεν θα είναι διαθέσιμοι για τον ημιτελικό του ισπανικού Super Cup. Ο προπονητής Χάνσι Φλικ εκφράζει την ελπίδα του ότι αυτή η δύσκολη κατάσταση μπορεί να ενεργοποιήσει την υπόλοιπη ομάδα του.
Οι δύο παίκτες είχαν αποκτηθεί από τη Μπαρτσελόνα τον περασμένο καλοκαίρι, αλλά λόγω των περιορισμών στους μισθούς στη LaLiga, μπορούσαν να δηλωθούν μόνο για το πρώτο μισό της σεζόν.
Η τελευταία ελπίδα της Μπαρτσελόνα για την εγγραφή τους βρίσκεται τώρα στην ισπανική κυβέρνηση, μέσω του Διοικητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CSD).
Παρά τις νομικές δυσκολίες, ο Φλικ δεν φαίνεται να ανησυχεί για το μέλλον της ομάδας σε σχέση με τις μεταγραφές. Εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον σύλλογο και στη δυνατότητα υπογραφής νέων παικτών.
Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον ημιτελικό του Super Cup, με τον Φλικ να περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Παρά τις δυσκολίες, ο προπονητής έχει στη διάθεσή του τον εξτρέμ Λαμίν Γιαμάλ, που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.
Οι νικητές του αγώνα θα αναμετρηθούν στον τελικό μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μαγιόρκας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.