Αίτηση Αναίρεσης Αθωωτικής Απόφασης για την Τραγική Υπόθεση της Μάνδρας

Επτά δικηγόροι συγγενών θυμάτων της πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής υπέβαλαν αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η οποία ήταν αθωωτική για τους κατηγορούμενους στην τραγική υπόθεση της Μάνδρας.

Στην ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την έκπληξη και την αγανάκτησή τους για την απαλλαγή των υπευθύνων από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή περιέχει σοβαρές νομικές αστοχίες, πλημμέλειες και αντιφάσεις που απαιτούν την αναίρεσή της.

Δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο ένδικο μέσο προκειμένου να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων και συγγενών τους.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία καλείται να δράσει προκειμένου να ανατρέψει την αθωωτική απόφαση του Εφετείου και να αποκαταστήσει την αίσθηση του δικαίου, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επιτάχυνση παραδόσεων όπλων από την Ταϊβάν για αποτροπή απειλών της Κίνας

Ο Μάικ Γουόλτς, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την ανάγκη επιτάχυνσης των παραδόσεων όπλων από την Ταϊβάν για αποτροπή των απειλών της Κίνας.

Σύλληψη στρατιωτικού για πορνογραφία ανηλίκων

Η αστυνομία συνέλαβε έναν στρατιωτικό με χιλιάδες αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, μετά από ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Αρχίζει η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Κώστα Τασούλα να είναι ο επικρατέστερος διάδοχος.

Επιδημία Μάρμπουργκ: Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πιθανή επιδημία του ιού Μάρμπουργκ στην Τανζανία, με οκτώ ανθρώπους νεκρούς και υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης.