Θύματα τρομοκρατικής επίθεσης στην Κεντουμίν: Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σήμερα και αρκετοί τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση με πυρά κατά αυτοκινήτου και λεωφορείου κοντά στην πόλη Κεντουμίν στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ MDA.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι στρατιώτες απέκλεισαν όλα τα χωριά της περιοχής αναζητώντας τους υπόπτους, εκτιμώντας ότι έχουν διαφύγει σε κοντινό παλαιστινιακό χωριό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι δράστες και όποιος τους βοήθησε θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τις παλαιστινιακές αρχές στη Δυτική Όχθη. Η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και έχει παρουσία στη Δυτική Όχθη, αναφέρθηκε στις επιθέσεις κάνοντας λόγω για «ηρωική απάντηση στα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής (συμπεριλαμβανομένου) του πολέμου γενοκτονίας στη Γάζα», χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο στρατό να «ενεργήσει με σθένος» απέναντι στις επιθέσεις και είπε ότι όποιος ακολουθεί το μονοπάτι της Χαμάς στη Γάζα «θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

Σύμφωνα με την MDA, δύο γυναίκες ηλικίας περίπου 60 ετών και ένας άνδρας περίπου 40 ετών κηρύχθηκαν νεκροί στο σημείο της επίθεσης, ενώ επτά επιβάτες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ο 63χρονος οδηγός του λεωφορείου, του οποίου η κατάσταση της υγείας κρίνεται σοβαρή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρόταση Τραμπ για αμερικανικούς κρατούμενους στο Ελ Σαλβαδόρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του να στείλει αμερικανικούς κρατούμενους σε φυλακές στο Ελ Σαλβαδόρ, παρά τα νομικά εμπόδια που προκύπτουν.

Επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης στη Σουηδία: Δέκα νεκροί και ανακοίνωση της αστυνομίας

Η αστυνομία στη Σουηδία ανακοίνωσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων μετά από επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης, ενώ απέκλεισε οποιοδήποτε ιδεολογικό κίνητρο.

Νέο Νομοσχέδιο για την Ενίσχυση του Αθλητισμού στην Ολομέλεια

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που αφορά την ενίσχυση του αθλητισμού εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια, με προβλεπόμενες τροπολογίες και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ολυμπιακός: Προετοιμασία για δύο δύσκολα παιχνίδια

Μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για δύο σημαντικά παιχνίδια με Παρί και Μπαρτσελόνα. Οι προκλήσεις και οι απουσίες που αντιμετωπίζει η ομάδα.