Επίθεση Μάσκ στον Στάρμερ: Ψέματα και Παραπληροφόρηση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Σερ Κιρ Στάρμερ, απάντησε στις επιθέσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Ίλον Μάσκ, τονίζοντας ότι αυτοί που διαδίδουν ψέματα και παραπληροφορούν ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αγνοώντας τα θύματα των επιθέσεών τους.

Ο Μάσκ, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, επιτίθεται συνεχώς στον Βρετανό πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για συνενοχή σε μαζικούς βιασμούς παιδιών και απαιτώντας ακόμη και τη φυλάκισή του. Πρόσφατα, ρώτησε τους ακόλουθούς του αν η Αμερική πρέπει να απελευθερώσει τον Βρετανικό λαό από την τυραννική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ζήτησε από τον βασιλιά Κάρολο τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα εξυπηρετήσει το καλό και την ασφάλεια της χώρας.

Η κρίση ξεκίνησε όταν το κόμμα των Εργατικών απέρριψε ένα αίτημα για έρευνα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών σε πόλεις της περιοχής του Μάντσεστερ. Αντιπολίτευση και ακροδεξιά κόμματα τάχθηκαν υπέρ της έρευνας, ενώ η υπουργός Υγείας ανέφερε πως το θέμα αφορά τις τοπικές αρχές.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών να διερευνήσει τον συνεργάτη του Τράμπ που ζητά την ανατροπή της Βρετανικής κυβέρνησης, καλώντας τον πρεσβευτή των ΗΠΑ να δώσει εξηγήσεις.

Η αντίδραση του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αποτελεί ένδειξη της ανησυχίας για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών με τους συμμάχους στην Ευρώπη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πυρκαγιά σε εγκατάσταση καυσίμων από αεροπορική επίθεση drones στη Ρωσία

Αεροπορική επίθεση drones της Ουκρανίας προκάλεσε πυρκαγιά σε εγκατάσταση καυσίμων στην περιφέρεια Κρασναντάρ της νότιας Ρωσίας, με τον περιφερειάρχη να διαβεβαιώνει ότι η πυρκαγιά έχει περιοριστεί και δεν υπάρχουν απώλειες.

Τραμπ: Η Αμερική θέλει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, προτείνοντας ανάπτυξη και αλλαγές στην περιοχή.

Αναπτύχθηκε αστυνομική επιχείρηση σε αποθήκη εταιρείας στην πόλη Νιου Όλμπανι

Αστυνομικές δυνάμεις εκκαθάρισαν αποθήκη εταιρείας στη Νιου Όλμπανι μετά από αναφορές πυροβολισμών. Ασαφές αν πρόκειται για έναν ή πολλούς δράστες. Τραυματίες προκύπτει από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ

Σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".