Η Ελλάδα είναι από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ψωμί, με τους περισσότερους φούρνους αλλά και με την πορεία της κατανάλωσης ψωμιού να παρουσιάζει σταδιακά μείωση τα τελευταία χρόνια. Αυτά προκύπτουν από την πανελλήνια έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος με αντικείμενο "Το παρόν και το μέλλον της Αρτοποιίας στην Ελλάδα".Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου κατάρτισης βιοτεχνών αρτοποιών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η τιμή φρέσκου λευκού ψωμιού στην Ελλάδα παραμένει από το 2020 η δεύτερη χαμηλότερη της ευρωζώνης, ενώ η τιμή διαμορφώνεται στο 1,21 ευρώ, είναι 48% χαμηλότερη συγκριτικά με το Μ.Ο. Ευρωπαϊκής τιμής.Επιπλέον, η αύξηση της τιμής του ψωμιού στη χώρα οφείλεται στην αύξηση των πρώτων υλών όπως του σιταριού και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ενώ οι τιμές στο φυσικό αέριο εμφανίζουν αύξηση, η Ελλάδα παραμένει χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.Η κατανάλωση ψωμιού στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση από το 2019, ενώ ταυτόχρονα το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί. Η έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της κοστολόγησης και της καινοτομίας στην αρτοποιία για τη βελτίωση των προϊόντων και την επιβίωση των επιχειρήσεων.Συνολικά, η έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης των βιοτεχνών αρτοποιών για την προσαρμογή στις νέες τάσεις και την ανάπτυξη του κλάδου.
Κατηγοριες
Μείνετε ενημερωμένοι
Εγγραφείτε στο newsletter και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα σημαντικά νέα τη στιγμή που συμβαίνουν.
© 2024 any-news.gr | Designed by Netclick.