Δεχόμενος πολλαπλές κλήσεις από τον αδερφό του, ο Φαμπί Αλντίμπ τις άφησε αναπάντητες. Την επόμενη μέρα, η ζωή του συνταράχθηκε με την είδηση ότι ένα αγαπημένο πρόσωπο είχε χάσει τη ζωή του σε ισραηλινή επίθεση.
Ο Αλντίμπ, ο μοναδικός Παλαιστίνιος αθλητής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εγκατέλειψε τη Λωρίδα της Γάζας πριν από μια δεκαετία για να ακολουθήσει μια καριέρα στο μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο. Το ταξίδι του τον οδήγησε από την Τουρκία στην Ελλάδα και τελικά στη Γαλλία.
Η Ελευθερία της Παλαιστίνης
Σήμερα, ο Αλντίμπ μεταφέρει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες έναν βαρύ φορτίο ευθύνης: "Δεν μιλώ για τον εαυτό μου, δεν παίζω για τον εαυτό μου. Είμαι εδώ για 11 εκατομμύρια, για όλους τους Παλαιστίνιους, για όσους υπερασπίζονται την ανθρωπιά και την ελευθερία της Παλαιστίνης."Όταν η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει στο Παρίσι, αποτελεί υπενθύμιση ότι οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να παλεύουν για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
Ζωή στη Γάζα
Ο Αλντίμπ δεν διστάζει να καταγγείλει τις συνθήκες ζωής στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2001, έγινε παραπληγικός μετά από πυροβολισμό από Ισραηλινό στρατιώτη.Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον ισραηλινό στρατό, τον οποίο χαρακτηρίζει "φονική μηχανή". "Δεν ξεχωρίζουν μεταξύ αθώων και ενόχων, παιδιών και ενηλίκων."
Ισραηλινοί Αθλητές
Ο Αλντίμπ εξέφρασε τη δυσφορία του για την παρουσία Ισραηλινών αθλητών στο Παρίσι, ιδιαίτερα λόγω μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε πριν από τους Αγώνες για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης του 1972 στο Μόναχο.Παρά αυτές τις προκλήσεις, ο Αλντίμπ βρίσκει παρηγοριά στην υποστήριξη των άλλων: "Μου δίνουν ένα αίσθημα ανθρωπιάς."
Λογοκρισία και Ελεύθερη Έκφραση
Ο "Ολυμπιακός Χάρτης" προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης για τους αθλητές, αλλά απαγορεύει την πολιτική προπαγάνδα σε δημόσιους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων. Για αυτόν τον λόγο, η συνέντευξη του Αλντίμπ πραγματοποιήθηκε έξω από το Ολυμπιακό χωριό.