Χειμώνιασε. Οι μέρες μοιάζουν να γίνονται πιο σύντομες και η ατμόσφαιρα πιο κρύα. Όταν η θερμοκρασία πέφτει, όλοι αναζητούμε τρόπους να ζεσταθούμε, είτε με ένα ζεστό πλεκτό, είτε με μια κούπα ζεστό τσάι. Αλλά τι καλύτερο από με ένα πικάντικο πιάτο γεμάτο γεύση; Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε θερμότερα κλίματα με κάθε του μπουκιά: το Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα. Αυτό το παραδοσιακό ινδικό πιάτο, γεμάτο αρώματα και καυτερές γεύσεις, είναι ιδανικό για να ζεστάνει τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές και να προσθέσει περισσότερο χρώμα στην κουζίνα σας.
Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα
Υλικά:
- 500γρ. κοτόπουλο σε κύβους
- 200γρ. γιαούρτι
- 2 κουταλιές τικα μασαλα
- 1 κουταλιά τζίντζερ τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά λάδι
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200ml κρέμα γάλακτος
- Φρέσκο κόλιανδρο
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε το κοτόπουλο με το γιαούρτι, το τίκα μασάλα, τζίντζερ, σκόρδο, λεμόνι, αλάτι, και πιπέρι. Αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λάδι, προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
- Προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε για άλλα 20 λεπτά.
- Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο πριν σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!