12.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Η Αφρική αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο για Μουντιάλ διετίας

Οι αφρικανικές χώρες-μέλη αναμένεται να υποστηρίξουν με συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, όπως και για την δημιουργία μιας Super League, στο έκτακτο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) στο Κάιρο την Παρασκευή. 

Υποστήριξη για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια στη θέση του τρέχοντος τετραετούς κύκλου έχει ήδη εκφραστεί από τον πρόεδρο της CAF, Πατρίς Μοτσέπε.

«Ένας από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια είναι οι αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο Μοτσέπε σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο μήνα υποστηρίζοντας ότι τα πρόσθετα έσοδα του Μουντιάλ θα ενισχύσουν σημαντικά τα ταμεία των αφρικανικών χωρών-μελών. 

Υπενθυμίζεται ότι το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελούσε το 80% των εσόδων της CAF πριν αρχίσει η συνομοσπονδία να λαμβάνει οικονομικές επιχορηγήσεις από τη FIFA.

Ο Μοτσέπε έχει γίνει στενός σύμμαχος του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος πίεσε σκληρά τους τελευταίους μήνες για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, αλλά συνάντησε σημαντική αντίθεση από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Η CAF αναμένεται επίσης να ζητήσει την επίσημη έγκριση των σχεδίων για μια Super League- άλλη μια ιδέα του Ινφαντίνο- που θα έχει ένα μόνιμο «δυναμικό» περίπου 20 ομάδων με μία ή δύο αλλαγές κάθε σεζόν.

«Η Super League για την Αφρική είναι μια νέα διοργάνωση γιατί όλες οι υπόλοιπες διοργανώσεις είναι κλειδωμένες σε συμφωνίες και τα χρήματα που λαμβάνουν δεν είναι αρκετά», είπε ο Μοτσέπε.

Παρόμοια σχέδια για μια Super League στην Ευρώπη απέτυχαν θεαματικά, αλλά, παρ΄ όλα αυτά, η Αφρική έχει προχωρήσει με τη δική της εκδοχή.

Η συγκέντρωση της Παρασκευής είναι ένα έκτακτο συνέδριο και το δεύτερο εφέτος για τα 54 μέλη της CAF, μετά την εκλογή του Μοτσέπε, τον περασμένο Μάρτιο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Παραλλαγή Όμικρον: Νέα μέτρα από Ισραήλ, Ελβετία, Κολομβία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την είσοδο στην επικράτεια σε...

Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα, σε ατμόσφαιρα βίας και διαφθοράς

Οι πολίτες καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα ή τον νέο πρόεδρο της Ονδούρας, χώρα την οποία μαστίζει η βία των...

Ο δήμος Χαλανδρίου δημιουργεί το πρώτο δίκτυο μη πόσιμου νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο

 Βήμα-βήμα υλοποιείται ο σχεδιασμός του δήμου Χαλανδρίου για την ένταξη του αρχαίου Υδραγωγείου μέσα στην καθημερινότητα των δημοτών κι έτσι να αποτελέσει «ζωντανό» στοιχείο...

Ο Ρούι Ρίο παρέμεινε στην προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Πορτογαλίας

Ο Ρούι Ρίο επανεξελέγη χθες Σάββατο στην προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) της Πορτογαλίας και θα οδηγήσει το κόμμα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της...

Έτοιμες οι τράπεζες για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Σε αναμονή της υπογραφής των επιχειρησιακών συμβάσεων τους με το υπουργείο Οικονομικών, τις αμέσως επόμενες ημέρες, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη υποβολής...