18.5 C
Athens
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Πως να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού σε 6 βήματα!

 

Το τραπεζάκι του σαλονιού ή αλλιώς του καφέ, ακούγεται ως κάτι το πολύ εύκολο να διακοσμήσεις, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί να έχεις ελάχιστα πράγματα επάνω του και μετά από μια ώρα να το βρεις στην πλήρη αταξία.

Ακόμα περισσότερο αν έχεις παιδιά ή κατοικίδιο, είναι πολύ εύκολο τα πράγματα να…ξεφύγουν. Το τραπέζι του σαλονιού είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του σπιτιού. Πρόκειται για το σημείο γύρω από το οποίο μαζεύεται η οικογένεια, αλλά και οι επισκέπτες. Εφόσον φυσικά μιλάμε για πραγματικό σπίτι και όχι για σπίτι από περιοδικό μόδας, πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου την τελειότητα!

Μόλις συμφιλιωθείς με την ιδέα, μπορείς να ακολουθήσεις αυτά τα 6 βήματα, να δεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά βήματα που θα οργανώσουν ένα πρακτικό τραπέζι του καφέ και να το καταφέρεις!

Τα 6 βασικά αντικείμενα διακόσμησης ενός τραπεζιού σαλονιού του καφέ

 

τραπεζι σαλονιου τραπεζακι καφε σαλονι 2020 διακοσμηση ιδεες δισκος

Τα στάνταρ αντικείμενα που πρέπει να έχει ένα τραπέζι του καφέ ως διακόσμηση είναι:
• Κυρίως διακοσμητικός δίσκος
• Στοίβα με Βιβλία
• Βάζο με λουλούδια ή σκέτο
• Γλαστράκια με φυτά
• Δευτερεύον ορθογώνιος δίσκος ή σουβέρ
• Διακοσμητικά (Κερί – αγαλματακι – αναμνηστικό)

Σημαντική λεπτομέρεια όταν διακοσμείς το τραπεζάκι του καφέ, είναι να μείνεις σε μια χρωματική παλέτα 3-4 χρωμάτων. Ανάλογα τα αντικείμενα που έχεις πάνω, κάποια μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο υπόλοιπο σαλόνι ή να ταιριάζουν με κάποια χρωματική επιλογή αυτού.

Μείνε στο στυλ διακόσμησης που υποστηρίζεται ευκολότερα από το τραπεζάκι του σαλονιού σου (αν θέλεις να το αλλάξεις θα βρεις δεκάδες υπέροχα τραπεζάκια σαλονιού εδώ) και έλα να δούμε, γιατί προτείνονται τα 6 αντικείμενα της λίστας παραπάνω.

Διακοσμητικός δίσκος για τραπεζάκι σαλονιού

κυρίως δίσκος

Ο διακοσμητικός δίσκος είναι βασικό διακοσμητικό στοιχείο για το τραπέζι του σαλονιού, αλλά και απολύτως πρακτικό. Εκτός ότι ανεβάζει το επίπεδο του τραπεζιού σου, προσφέρει την απίστευτη ευκολία και τον τρόπο να μαζεύεις όλα τα αντικείμενα από το τραπεζάκι του καφέ με μια κίνηση, είτε θέλεις να ακουμπήσεις το laptop, είτε θέλεις να βάλεις στο τραπέζι λίγα πιατάκια με μεζεδάκια και finger food, είτε θέλετε να παίξετε ένα επιτραπέζιο.

Τραπέζι δίσκος

Αυτό το τραπέζι δίσκος, καθιστά τον κυρίως δίσκο αχρείαστο.

Ο δίσκος θα πρέπει να αφήνει τουλάχιστον τα 2/3 της επιφάνειας του τραπεζιού ακάλυπτα, ενώ μπορείς να έχεις δίσκο ίδιου σχήματος με το τραπέζι για ομοιομορφία ή διαφορετικό για να εντάξεις κάποια γεωμετρικά παιχνίδια στην διακόσμησή σου. Προσπάθησε να επιλέξεις έναν διακοσμητικό δίσκο που θα ταιριάξει με το υλικό και το χρώμα του τραπεζιού σου. Το ξύλο, το μέταλλο, το ρατάν, η ψάθα ή ακόμα και το τσιμέντο είναι στα υλικά επιλογής – μπορείς να βρεις εκατοντάδες σχέδια σε διακοσμητικούς δίσκους εδώ.

Βιβλία για τραπεζάκι σαλονιού

στοίβα βιβλίων διακόσμηση

Τυπικά τα βιβλία είναι για σένα, να μπορείς να πιάσεις κάτι να διαβάσεις ανά πάσα στιγμή. Πρακτικά τα βιβλία καταμαρτυρούν πτυχές της προσωπικότητάς σου! Ουσιαστικά πρέπει να επιλέξεις κάτι που θα διάβαζες, κάτι που θα ήθελες οι άλλοι να νομίζουν ότι διαβάζεις ή κάτι που θα ενδιέφερε κάποιον να διαβάσει ή να περιεργαστεί.

Διακοσμητικά μιλώντας, 2-3 βιβλία θα αποτελέσουν μια «εξέδρα» για άλλα αντικείμενα διακόσμησης – εδώ θα βρεις εκατοντάδες διακοσμητικά είδη για τραπεζάκι σαλονιού! Μπορείς να επιλέξεις βιβλία με ουδέτερα ή έντονα χρώματα. Η στοίβα με τα βιβλία θα σε βοηθήσει επίσης να μην αλλάζεις συχνά θέση σε μικροπράγματα του τραπεζιού που δεν θέλεις να χάσεις.

Βάζο για τραπέζι σαλονιού

ανάγλυφο βάζο Βούδας

Ένα μικρό περίτεχνο βάζο είναι από τα αντικείμενα που δεν μπορεί να λείψει από το τραπέζι του σαλονιού σου. Υπάρχουν πολλά πλατιά βάζα με έντονο ανάγλυφο και σχήμα, τα οποία δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσεις μόνο για λουλούδια, αλλά μπορείς να τοποθετήσεις μέσα κάποιο κερί ή μικροαντικείμενα. Εναλλακτικά αν το θέλεις μόνο για λουλούδια, προτίμησε χαμηλό βάζο με στενό στόμιο και χαμηλό κέντρο βάρους.

Είτε γεμισμένα με λουλούδια, είτε μόνα τους, τα βάζα είναι τα απόλυτα διακοσμητικά για το τραπεζάκι το σαλονιού! Ανακαλύψτε στο Spitishop περισσότερα από 240 βάζα σε διάφορα στυλ και χρώματα, από γυαλί, μέταλλο, κεραμικό υλικό ή ακόμα και τσιμέντο !

Πράσινο – γλαστράκι και κακτάκια

παχύφυτο τεράριουμ

Φυσικά και είναι καλό να αφήσει η φύση το στίγμα της στο τραπεζάκι του σαλονιού σου. Μπορεί να έχεις την άνεση για φρέσκα λουλούδια κάθε 3-4 μέρες, όμως θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα και με ένα γλαστράκι με μικρόφυτο εσωτερικού χώρου που θα προσθέσει ύψος και στυλ στο τραπέζι. Ειδικά αν πρόκειται για φυτό με ψηλό λουλούδι και χαμηλή πρασινάδα, όπως ένα μικρο Σπαθίφυλλο.

Φυσικά οι κάκτοι, τα παχύφυτα, τα αερόφυτα και τα ψεύτικα φυτά αποτελούν επιλογές, είτε χρησιμοποιώντας terrarium, είτε γλαστράκια ή κασπώ. Αν έχεις περισσότερα από ένα γλαστράκια, διακόσμησε σε διαφορετικό ύψος, ώστε να δημιουργηθούν διαφορετικά επίπεδα στο τραπέζι του σαλονιού σου.

Δευτερεύον ορθογώνιος διακοσμητικός δίσκος

δευετερεύων δίσκος

Ο δευτερεύον δίσκος (συνήθως ορθογώνιος) δίνει διαφορετικό στυλ στο τραπέζι. Με το μισό περίπου εμβαδόν από τον κυρίως κυκλικό δίσκο, δημιουργεί στυλ και οπτικό ενδιαφέρον με την αναπόφευκτη σύγκριση των δύο δίσκων. Επέλεξε διαφορετικό υλικό και υφή μεταξύ των δίσκων, ενώ την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και μια τετράδα σουβέρ, έτσι ώστε να σχηματίζουν όλα μαζί μια εικόνα ή να έχουν ενδιαφέρον ταιριαστό μοτίβο.

Βάλε φαντασία!

Αγαπημένα αντικείμενα ή φαντασία

Το τραπεζάκι του καφέ δεν παύει παρά να είναι μια αρένα όπου θα αναδείξουμε τα χαρίσματά μας, τις αδυναμίες και την φαντασία μας. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα αγαπημένο διακοσμητικό ή αναμνηστικό που θα ήθελες να βλέπεις κάθε μέρα, κάτι που σε κάνει να χαμογελάς ή απλά κάτι που καίγεσαι να ακουμπήσεις στην στοίβα – πλατφόρμα των βιβλίων για να το αναδείξεις!

 

 

Ροή Ειδήσεων

Κανένα πρόβλημα για Ολυμπιακό και Μίλωνα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δυνατοί από τους γηπεδούχους κι έτσι Ολυμπιακός και Μίλωνας έφυγαν νικητές από το Ηράκλειο και τη Βέροια, αντίστοιχα με το...

Γιαννόπουλος: «Συγχαρητήρια στους συντελεστές της νέας παγκόσμιας διάκρισης»

Υπερήφανος και ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα μεγάλη διάκριση της ελληνικής υδατοσφαίρισης, δηλαδή την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στη...

«Ψάχνεται» για αντικατάσταση του Γούλριτζ ο Ηρακλής

Στη μεταγραφική αφορά για την αντικατάσταση του Ράιαν Γούλριτζ βγαίνει ο Ηρακλής. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν ικανοποιεί με την παρουσία του στην ομάδα τον...

Πήρε το «θρίλερ» στην παράταση το Παγκράτι

Το Παγκράτι επικράτησε με 74-69 στην παράταση στην έδρα του Αμύντα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών (η 1η θα διεξαχθεί στις...

Πρώτη νίκη στο ντέρμπι με τον Ηρακλή ο ΠΑΟΚ

Την πρώτη νίκη του στη φετινή σεζόν, μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έβαλε στην... τσέπη του σήμερα (16/10) ο ΠΑΟΚ....