any-news.gr

Δυο οι εταιρείες που προκρίθηκαν για τα self test

Οι δύο εταιρείες  που προκρίθηκαν για την προμήθεια των self tests κορονοϊού, που θα διατίθενται δωρεάν στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα είναι η ελβετική Roche και μια κινέζικη εταιρεία.

Η παραλαβή των self test πρόκειται να γίνει το πολύ μέχρι τις 5 Απριλίου ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα του self testing, με τη δωρεάν διάθεση rapid test.

H ενημέρωση για τον σχεδιασμό θα γίνει την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 18:00 από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.  Θα εξηγήσει τον τρόπο διανομής και το πώς θα χρησιμοποιούνται.

Επίσης θα δοθεί και ένα βίντεο στη δημοσιότητα με οδηγίες για τον τρόπο χρήσης από τους πολίτες, τις δικλείδες ασφαλείας αλλά και το πως θα έχει διασφαλιστεί αν κάποιος έχει κάνει το τεστ.