Κατηγορίες
Featured ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειδικά σχολεία: Κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός

Οι εκπαιδευτικές μονάδες καλούνται να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία και στη συνέχεια να τα αποστέλλουν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να προγραμματιστεί η διαδικασία.

Οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και οι μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Η ένταξη των μελών των Ειδικών Σχολείων στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο σηματοδοτεί μία αλλαγή σελίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Από την πρόληψη με μέτρα προφύλαξης και εντατική-διαρκή ενημέρωση, περνάμε στην επόμενη φάση, που περιλαμβάνει επιπλέον και τον εμβολιασμό, τον οποίο μας εξασφάλισε η επιστημονική κοινότητα. Πρώτος σταθμός στη νέα αυτή φάση: ο εμβολιασμός μαθητών (16 ετών και άνω), εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, τα οποία παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Μεριμνούμε για τα παιδιά μας, για τους εκπαιδευτικούς μας, για το προσωπικό μας. Όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί».

Σήμερα εξάλλου εστάλη εγκύκλιος προς τις σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, η οποία αποφασίστηκε , σύμφωνα με απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το έτος 2021, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το διάστημα 4 Ιανουαρίου 2021 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2021, έχουν πραγματοποιηθεί 592 έλεγχοι..

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr/, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ για τον κορωνοϊό σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. Οι αιτούντες ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *