any-news.gr

Προπονητής ιστιοπλοΐας για 11χρονη: “Δεν ήταν βιασμός – Είχαμε σχέση – Θα την παντρευόμουν”

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews του MEGA, ο τότε προπονητής, που εξακολουθεί να προπονεί και τώρα μένει σε νησί, είπε: «Δεν μπορώ να δεχθώ τη λέξη βιασμός γιατί είναι κάτι που γίνεται παρά τη θέληση. Δεν ήταν βιασμός. Δεν ήταν κάτι τέτοιο. Τα συναισθήματα που είχα ήταν ότι θα παντρευόμασταν.

Δεν βρήκα κάτι καλύτερο στην ζωή μου. Εγώ όντως ήθελα αυτή τη κοπέλα. Αν με απορρίψει θέλω να μου το πει να το ξέρω. Την αγαπάω. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει. Μία φορά θα γίνει. Το ήθελε περισσότερο από εμένα. Δηλαδή μια κοπέλα δεν μπορεί να παντρευτεί μικρή; Εμένα μου έπεσε κεραμίδι στο κεφάλι με όσα άκουσα για τις καταγγελίες. Περίμενα ένα κορίτσι που εγώ δεν της επέβαλλα ποτέ κάτι. Απεναντίας δεν το ήθελα. Σίγουρα πλατωνικό ήταν. Αλλά όσο μεγάλωνε και εμένα μου άρεσε που προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια. Είχα και έχω συναισθήματα για εκείνη. Ήταν μεγαλύτερη από 12 χρονών. Δεν το έβλεπα κακό. Ήθελα να την παντρευτώ.

Πήγα και βρήκα τον πατέρα της. Έβλεπε ότι ήμασταν φουλ ερωτευμένοι. Εγώ ήθελα να πάω να του τα πω όπως είναι. Αφού φαινότανε, δεν ξεκόλλαγε τα μάτια της από πάνω μου. Ήθελα να τον πιάσω να του πω ότι θέλω να την παντρευτώ. Ήταν λίγο πιο σκληρός ως πατέρας. Την αγαπάω ρε γαμώτο. Μόλις 16 χρόνια διαφορά είχαμε. Δεν μου έλεγαν στην αρχή ξέκοψε . Την περίμενα να μεγαλώσει να με διαλέξει μόνη της. Είχα δεσμό και χώρισα για αυτή τη κοπέλα. Δεν μπορούσα να κοιτάξω άλλη κοπέλα. Είχα πολύ αληθινά συναισθήματα για εκείνη».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όταν η σχέση του έγινε γνωστή, ενημερώθηκε ο όμιλος και ο νεαρός τότε προπονητής, απολύθηκε. Τότε ήταν που βρήκε τον πατέρα της, ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Με τον όμιλο πως διεκόπη η συνεργασία;

«Με πήρανε τηλέφωνο και μου είπαν «δεν έρχεσαι ξανά»

Μετά συναντήθηκες με τον πατέρα της;

«Πήγα και τον βρήκα, ναι. Τώρα του λέω τι είναι αυτό το πράγμα; Θα τα πούμε μου λέει στον εισαγγελέα. Ο πατέρας της αθλήτριας έβλεπε ότι ήμασταν φουλ ερωτευμένοι, δεν ξεκόλλαγε τα μάτια της από πάνω μου, το καταλάβαινε, αλλά οκ ρε παιδί μου. Τον έκανα παρέα, με έκανε παρέα, πηγαίναμε μαζί όπου φαντάζεσαι, ο κολλητός μου ήτανε. Εγώ ήθελα να πάω να τους τα πω έτσι όπως είναι, στον πατέρα να του μιλήσω και να του πω «ναι, ξέρεις κάτι; Είμαι με την κόρη σου και τη θέλω». Για γάμο την ήθελα, για γάμο ξεκινήσαμε. Λέω «εσύ με αγαπάς; Θες να παντρευτούμε;», «Ναι, θέλω». «Εντάξει, μην υπολογίζεις».

Οκ, θα ήταν λίγο πιο σκληρό, πάντα ένας πατέρας είναι λίγο πιο σκληρό να το ακούσει αυτό για την κόρη του, αλλά δεν είχα πονηρό σκοπό και πρόστυχο. Θα μεγαλώσει λίγο ακόμα, θα τη σπουδάσω, θα τη φροντίσω, την αγαπάω ρε γαμώτο. Δηλαδή είναι ντροπή να αγαπάς έναν άνθρωπο; Θα μεγαλώσει, σιγά πια, 16 χρόνια διαφορά, οκ ρε παιδί μου, έχουνε γίνει και πολύ μεγαλύτερα και υπάρχουνε οικογένειες έτσι.»

-Ο πατέρας της όμως δεν γνώριζε είπαμε…

«Ο πατέρας τον κυνήγαγα στο τέλος και μου άλλαζε θέματα, γιατί καταλάβαινε τι ήθελα να του πω. Και το έβλεπα, στους μορφασμούς, στο στραβοκατάπημα, αυτά. Και δεν μου έλεγε από την αρχή «ξέκοψε».»

Ο τότε προπονητής ιστιοπλοΐας, συνεχίζει την περιγραφή μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, ισχυριζόμενος ότι τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία, ότι δεν περίμενε ποτέ μια τέτοια καταγγελία σε βάρος του και μέχρι και σήμερα παραμένει εργένης, ελπίζοντας ότι οι δρόμοι τους θα ξανασυναντηθούν.

«Περίμενα να μεγαλώσει, μετά τα 18 την παρακολουθούσα και έλεγα «Άντε ρε γαμώτο, θα με πάρει ποτέ τηλέφωνο;». Δεν ήθελα να την ενοχλήσω. Ξέρεις σε αυτά τα πράγματα θέλεις να σε αναζητήσει ο άλλος. Είχε, υπήρξανε αγγελιοφόροι που ξέρανε πού είμαι. Την περίμενα να μεγαλώσει, να με διαλέξει μόνη της. Την αγαπάω, πώς να στο εξηγήσω; Δεν το έκανα και τώρα το έχω μετανιώσει. Πώς μπορώ τώρα εγώ να πω ότι τον βίαζα αυτόν τον άνθρωπο; Είχα δεσμό και την χώρισα για αυτήν την κοπέλα, για αυτήν την κοπέλα. Δεν μπορούσα να κοιτάξω άλλη. Αλλά δεν ήταν το σεξουαλικό, για όνομα του Θεού. Έβλεπα άλλα πράγματα. Ήθελα να μπω στην οικογένειά της, να τους στηρίξω, να τους βοηθήσω.

Είχα πολύ αληθινά συναισθήματα, ειλικρινή. Ποιος βιασμός; Άμα ρωτήσετε τα παιδάκια εκεί μέσα που ήταν στην ηλικία της, θα σας το πούνε όλοι. Ήθελα να την παντρευτώ, πού είναι το κακό; Μου έλεγε η μάνα μου «Γιατί δεν αφήνεις έναν άνθρωπο να σε πλησιάσει;». Τι να της πω τώρα; Ότι είμαι ακόμα εκεί; Ναι, ακόμα εκεί είμαι.»

Η 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια, αναμένεται σύντομα να κληθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να καταθέσει την δική της εκδοχή για τον εφιάλτη που άρχισε όταν ήταν 11 ετών.

Ακούστε όλα όσα είπε :

Η αποκάλυψη της υπόθεσης

Το κορίτσι μίλησε για όσα έζησε πριν από 10 χρόνια. Ήταν ένα παιδί που πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού και έπεσε θύμα βιασμού. Με τον Όμιλό της όπως υποστηρίζει να γνωρίζει τα πάντα και να τα συσκοτίζει για χρόνια. Για 3 χρόνια, η 11χρονη έκρυβε το μαρτύριο που έζησε ακόμα και από τους γονείς της.

Ακόμα και όταν τους το είπε οι γονείς της βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα, ενώ οι υπεύθυνοι του ομίλου της, διάλεξαν όπως εκείνη είπε τον εύκολο δρόμο. Αυτόν της σιωπής…

Σήμερα είναι 21νος ετών και είναι μέλος της εθνικής ιστιοπλοϊκής ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια.

Ο θόρυβος που ξεσήκωσε η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου της έδωσε το έναυσμα να δημοσιοποιήσει και το δικό της μαρτύριο. Ήταν εκείνη που πήρε τηλέφωνο τη Σοφία Μπεκατώρου πριν από λίγες μέρες και της μίλησε ανοιχτά.

Στην υπόθεση του βιασμού της 11χρονης το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.