any-news.gr

Πρότυπο ειδικό σχολείο για παιδιά στην Γλυφαδα – αληθινά ξεχωριστό

Τα σχέδιά του να δημιουργήσει το πρώτο ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα παρουσίασε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 η Δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι το πρότυπο σχολείο θα φιλοξενήσει παιδιά με αυξημένες ανάγκες.

Με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν, το ειδικό σχολείο θα δημιουργηθεί στο οικόπεδο του παλιού και εγκαταλελειμμένου 18ου Δημοτικού σχολείου, το οποίο και θα γκρεμιστεί.

Η οικοδομική άδεια για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δρομολογείται, ενώ η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί και έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Τη χρηματοδότηση έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό η Περιφέρεια Αττικής.

Οι εικόνες από τα σχέδια για το ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα, που ανήρτησε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου στο Facebook, είναι εντυπωσιακές.

Ειδικό σχολείο για παιδιά θα ανεγερθεί στη Γλυφάδα © EUROKINISSI

Ειδικό σχολείο για παιδιά στη Γλυφάδα – Εντυπωσιακή η κάτοψη του κτιρίου © EUROKINISSI

Εντυπωσιακοί χώροι στο ειδικό σχολείο για παιδιά που θα χτίσει ο Δήμος Γλυφάδας © EUROKINISSI

Ο Δήμος Γλυφάδας παρουσίασε τα σχέδια για το ειδικό σχολείο για παιδιά © EUROKINISSI

Γλυφάδα: Εικόνα από το αμφιθέατρο που θα διαθέτει το ειδικό σχολείο για παιδιά © EUROKINISSI

Ειδικό σχολείο για παιδιά στη Γλυφάδα – Το κτίριο που θα κατεδαφιστεί για να χτιστεί η νέα σχολική δομή © EUROKINISSI