Σημαντικές ανακοινώσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών δομών θα κάνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
Την ώρα που το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, τα ερωτήματα πυκνώνουν για τις υπόλοιπες βαθμίδες, καθώς και για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Economist: Απροσδόκητο το ελληνικό άλμα στην τηλεκπαίδευση -Το lockdown βοήθησε τον ψηφιακό μετασχηματισμό
08|01|2021 | 15:04
Σχολεία: Τι SMS θα στέλνουν γονείς και συνοδοί για τη μεταφορά των μαθητών
11|01|2021 | 06:50
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος, δήλωσε ότι θα εκδοθεί σήμερα αναλυτική ενημέρωση. Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ωστόσο, ο κ. Συρίγος είπε ότι οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου θα γίνουν εξ αποστάσεως και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα που υπήρχε τον Σεπτέμβριο για επιλογή ανάμεσα σε εξ αποστάσεως ή διά ζώσης εξετάσεις.
Σε ό,τι αφορά στο επόμενο εξάμηνο, ο Αγγελος Συρίγος ανέφερε ότι: «Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ στο αν το επόμενο εξάμηνο, να περιμένουμε μέχρι Πάσχα μήπως ανοίξουμε τα πανεπιστήμια το Πάσχα και μετά. Κινούμαστε στη λογική να μη λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης. Οχι μέχρι το Πάσχα, όλο το επόμενο εξάμηνο, μέχρι το τέλος να μην κινηθούμε στη λογική να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια διά ζώσης».
Σε διευκρινίσεις που ζήτησε το iefimerida.gr αποσαφηνίστηκε ότι η σχετική απόφαση για τα πανεπιστήμια αφορά το χειμερινό εξάμηνο (λήγει τέλη Ιανουαρίου) και όχι το επόμενο εξάμηνο. Οι αποφάσεις για τα πανεπιστήμια θα επανεξετάζονται σε τακτικά διαστήματα.